foods-that-boost-immune-system

5 טיפים מנצחים לתזונה בחורף

החורף מגיע ואיתו אנו חשים שינוי בהרגלי צריכת המזון שלנו. עקב הירידה בטמ"פ, אנו חשים עליה בתאבון ובצורך למזון חם ומשביע. 

החשק לפחמימות ומתוק עולה, עקב שינויים ברמות ברמות הסרוטונין המופרש במוח, כתוצאה מצמצום שעות האור ואנו עשויים לפצות באכילה.🍜

✅להלן 5 טיפים מנצחים, כיצד לתרום לתחושת השובע ולעבור את תקופת החורף בקלות.

❇מומלץ לפתוח את הבוקר בקערת דיסת קוואקר העשירה בסיבים על בסיס מים, או חלב דל שומן מועשר, בתוספת פירות או חופן אגוזים טחונים/ זרעי פשתן/ זרעי צ'יה.

❇הקפידו על השתיה – בחורף יש לנו נטיה לשתות פחות, המלצה לאדם בריא ממוצע, להגיע ל- 10 כוסות מים ביום. ניתן לשלב גם חליטות צמחים.

.❇שלבו תבשילי קדירה, מרקים עשירים בקיטניות ובשר, פחמימות מורכבות וקיטניות,קינואה, כוסמת, אורז מלא, עדשים שעועית חומוס אשר יתרמו לתחושת השובע.

❇הקפידו על כמות חלבון נאותה – החלבון תורם לתחושת השובע, עדיפות לחלבון חם: חביתה, דג אפוי בתנור, צלי בשר מנתח מופחת שומן, תבשיל טופו חם ועוד…

שלבו פירות חורף – העשירים בסיבים תזונתיים התורמים לתחושת השובע ומכילים אנטי אוקסידנטים ויטמין c ועוד ויטמינים ומנרליים ופגמנטים, התורמים להגנה וחיזוק הגוף, כגון: תותים, פירות הדר, פירות יער, קיווי ועוד..

אהבתם? שתפו באהבה